Grootkeuken en catering duaal

Finaliteit arbeidsmarktgericht duaal
Domein voeding-horeca

Profiel van de studierichting

  • de opleiding grootkeuken en catering duaal is een praktische opleidingen
  • voor deze opleiding ontwikkel je competenties bij het op grote schaal (voor)bereiden en distribueren van maaltijden of maaltijdcomponenten in verschillende contexten van grootkeuken en catering.
  • je informeert en bedient gasten aan een buffet
  • je verwerft inzicht in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en organisatie en beheer binnen grootkeuken en catering
  • voor de opleiding ligt bij het bedienen van gasten de nadruk op gastvrijheid, etiquette en communicatieve vaardigheden in Nederlands, Frans en Engels
  • zorg voor het milieu, basisprincipes voor arbeids- en voedselveiligheid en ergonomisch werken vormen een rode draad doorheen de opleiding
  • samen met de basisvorming bereid je je voor op een job in diverse sectoren

Profiel van de leerling

  • je bent geboeid door de praktijk 
  • je hebt talent voor voeding-horeca
  • je hebt een uitgesproken voorkeur voor een samenspel van technische en praktische vorming op school en op de werkvloer
  • je bent arbeidsbereid en bezit een basis van arbeidsrijpheid
  • je denkt in de toekomst aan een job als medewerker in een broodjeszaak, grootkeuken, …

Behalen van bijkomende beroepskwalificaties na de derde graad duaal

  • grootkeukenkok duaal

Lessentabel en invulling leren op de werkplek

Lessentabel

LeerjaarII1II2
Basisvorming88
Frans

1

1

Engels

1

1

PAV (mavo, wiskunde, Nederlands, ICT)

6

6

Specifieke vorming88
Technische en praktische vorming

8

8

1616

Trajectinvulling en/of leren op de werkplek

De mogelijke invullingen zijn: 

  • ondersteuning alternerend leren: vormingsaanbod gericht op versterken arbeidsattitudes en sollicitatievaardigheden
  • ondersteuning alternerend leren (13u – 18u): invulling stage die zoveel als mogelijk aansluit bij de opleiding op school
  • overeenkomst alternerende opleiding (20u – 23u): 3 dagen opleiding op de werkplek met een leervergoeding 

De opleiding op de werkplek sluit aan bij de opleiding die gevolgd wordt op school. 

 Wat na de derde graad?  

  • logische vervolgopleidingen op school, 7de leerjaar
  • grootkeukenkok duaal
  • graduaatsopleidingen (hoger onderwijs)
  • VDAB-opleidingen
  • volwassenenonderwijs
  • arbeidsmarkt