Grootkeuken en catering duaal
Finaliteit arbeidsmarktgericht duaal
Domein voeding-horeca

Profiel van de studierichting
- de opleiding grootkeuken en catering duaal is een praktische opleidingen
- voor deze opleiding ontwikkel je competenties bij het op grote schaal (voor)bereiden en distribueren van maaltijden of maaltijdcomponenten in verschillende contexten van grootkeuken en catering.
- je informeert en bedient gasten aan een buffet
- je verwerft inzicht in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en organisatie en beheer binnen grootkeuken en catering
- voor de opleiding ligt bij het bedienen van gasten de nadruk op gastvrijheid, etiquette en communicatieve vaardigheden in Nederlands, Frans en Engels
- zorg voor het milieu, basisprincipes voor arbeids- en voedselveiligheid en ergonomisch werken vormen een rode draad doorheen de opleiding
- samen met de basisvorming bereid je je voor op een job in diverse sectoren
Profiel van de leerling
- je bent geboeid door de praktijk
- je hebt talent voor voeding-horeca
- je hebt een uitgesproken voorkeur voor een samenspel van technische en praktische vorming op school en op de werkvloer
- je bent arbeidsbereid en bezit een basis van arbeidsrijpheid
- je denkt in de toekomst aan een job als medewerker in een broodjeszaak, grootkeuken, …
Behalen van bijkomende beroepskwalificaties na de derde graad duaal
grootkeukenkok duaal
Lessentabel en invulling leren op de werkplek
Lessentabel
Leerjaar | II1 | II2 | |
---|---|---|---|
Basisvorming | 8 | 8 | |
Frans | 1 | 1 |
|
Engels | 1 | 1 |
|
PAV (mavo, wiskunde, Nederlands, ICT) | 6 | 6 |
|
Specifieke vorming | 8 | 8 | |
Technische en praktische vorming | 8 | 8 |
|
16 | 16 |
Trajectinvulling en/of leren op de werkplek
De mogelijke invullingen zijn:
- ondersteuning alternerend leren: vormingsaanbod gericht op versterken arbeidsattitudes en sollicitatievaardigheden
- ondersteuning alternerend leren (13u – 18u): invulling stage die zoveel als mogelijk aansluit bij de opleiding op school
- overeenkomst alternerende opleiding (20u – 23u): 3 dagen opleiding op de werkplek met een leervergoeding
De opleiding op de werkplek sluit aan bij de opleiding die gevolgd wordt op school.
Wat na de derde graad?
- logische vervolgopleidingen op school, 7de leerjaar
- grootkeukenkok duaal
- graduaatsopleidingen (hoger onderwijs)
- VDAB-opleidingen
- volwassenenonderwijs
- arbeidsmarkt