Grootkeukenkok duaal
Finaliteit arbeidsmarktgericht duaal
Domein STEM

Profiel van de studierichting
- de opleiding grootkeukenkok duaal is een praktische opleiding
- in deze opleiding leer je op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten, te verwerken en te zorgen voor de operationele werking van de grootkeuken teneinde de maaltijden te distribueren op een technische, efficiënte en hygiënische manier
- voor deze opleiding heb je kennis van keukenterminologie en vakjargon in het Frans en Engels
- zorg voor het milieu, basisprincipes voor arbeids- en voedselveiligheid en ergonomisch werken vormen een rode draad doorheen de opleiding
- samen met de basisvorming bereid je je voor op een job in de horeca
Profiel van de leerling
- je bent geboeid door de praktijk
- je hebt talent voor het uitvoeren grootkeukentaken, grootkeukenorganisatie, grootkeukentechnieken en -bereidingen
- je hebt een uitgesproken voorkeur voor een samenspel van technische en praktische vorming op school en op de werkvloer
- je bent arbeidsbereid en arbeidsrijp
- je denkt in de toekomst aan een job als grootkeukenkok
Lessentabel en invulling leren op de werkplek
Lessentabel
Leerjaar | III3 | |
---|---|---|
Specifieke vorming | 8 | |
Technische en praktische vorming | 8 |
|
8 |
Leren op de werkplek
- overeenkomst alternerende opleiding (30u): 4 dagen opleiding op de werkplek met een leervergoeding.
De opleiding op de werkplek sluit aan bij de opleiding op school.
Doorstroommogelijkheden
- graduaatsopleidingen (hoger onderwijs)
- VDAB-opleidingen
- volwassenenonderwijs
- arbeidsmarkt